• Magyar
  • English
  • Deutsches
Feliratkozás Hírlevélre
Figyelem! Mivel mi sem szeretjük a kéretlen leveleket, így csak is kihagyhatatlan akciók esetén küldünk információt!

 

 

 

ELÉRHETŐSÉG

Greskó Sándor
Tel.: (0620) 969-5701
E-mail: info @ balatonablak .hu

TOVÁBB

 

 

 

Online ajánlatkérés most! 
TOVÁBB

Penészesedik a lakás?

A magas belső páratartalom amellett, hogy rossz belső levegőminőséget okoz, a relatív hideg felületeken páralecsapódást eredményez. Ilyen például a nyílászárók belső felülete, illetve a rosszul hőszigetelt falsarkok is. A páralecsapódás további következménye a penészesedés és a gombásodás...

 

Tovább »

Ajánlott oldalak

 

Kiegészítők

Ön most itt áll: Termékek » Kiegészítők

A légbevezetők

 

Párásodnak a szobáim ablakai, penészedik a fal, mit tegyek?

A magas belső páratartalom amellett, hogy rossz belső levegőminőséget okoz, a relatív hideg felületeken páralecsapódást eredményez. Ilyen például a nyílászárók belső felülete, illetve a rosszul hőszigetelt falsarkok is. A páralecsapódás további következménye a penészesedés és a gombásodás.

A fenti problémán hatékony higroszabályozású szellőzési rendszer alkalmazásával segíthet, amely páratartalomfüggő légbevezetésből és légelvezetésből áll.

 

Milyen lépéseket kell megtennünk annak érdekében, hogy az alkalmazott szellőztetés összeegyeztethető legyen a gázkészülékek működésével?

A gázkészülék működési elvétől függően többféle megoldás létezik.

Abban az esetben, ha a gázkészülék zárt égésterű (pl. gázkazán), tehát az égéshez szükséges levegőt zárt rendszerben, kívülről a szabadból kapja, illetve az égésterméket a kéményen keresztül vezetik el, rendszerint nincs szükség a levegő beáramoltatására. Az adott helyiség szellőztetését a légelvezető elemek - összhangban a szobák légbevezető elemeinek működésével - biztosítják.

Amennyiben a gázkészülék kéménybe kötött vagy kéménybe nem kötött nyílt égésterű, az égési levegőmennyiség utánpótlásról gondoskodni kell. Ebben az esetben az adott helyiségekben szükséges lehet rögzített, minimum hozamú, nem lezárható kivitelű légbevezető elemek beépítése. A beáramoltatott levegő mennyiségnek eleget kell tenni az előírásoknak.

 

 

  • Megosztás:
  • facebook.com